Search
Close this search box.

Zajedničko studiranje Biblije

Kako koristiti ovo biblijsko proučavanje ?

Psalmist kaže: Jasno svjetlo istine vodi me u donošenju izbora i odluka; otkrivenje tvoje Riječi otvara mi put (Ps 119,105).

Ovaj je redak temelj serije biblijskih proučavanja (Strastveni život). Nije nam želja jedino zapaliti u vama duboku i goruću strast za Bogom i njegovom Riječi, već i omogućiti vatri Riječi da pred vama prokrči stazu kako biste mogli donositi izbore i odluke u svjetlu istine te putem upoznavati Božje srce.

Bog čezne da se njegova Riječ izrazi na način koji će očitovati gorljivost njegova srca. Upotrebljivo s bilo kojim prijevodom Biblije, ovo se biblijsko proučavanje bavi srcem – gorućim Božjim srcem i strašću vašega srca. Cilj nam je pokrenuti u vama snažan odgovor na istinu Biblije.

Otkrijte. Istražite. Doživite. Podijelite.

Svaka od sljedećih lekcija podijeljena je u četiri dijela: Otkrijte Božje srce; Istražite Božje srce; Doživite Božje srce i Podijelite Božje srce. Namijenjeni su tomu da vas vode u vašem proučavanju istine Božje Riječi, sve dublje i bliže Božjemu srcu koje gori za vama i vašim svijetom.

Dio pod naslovom Otkrijte osmišljen je kako bi vam pomogao u zapažanju tijekom čitanja. Svaka lekcija počinje s ista četiri pitanja: Što ste primijetili pri čitanju? Jeste li nešto primijetili po prvi put? Imate li kakvih pitanja? Što ste naučili o Božjem srcu? Ovdje nema pogrešnih odgovora! Pitanja su namijenjena pokretanju vašega putovanja u Božju istinu otkrivanjem vaših prvih utisaka o odlomku koji se proučava. Druga pitanja služe usmjeravanju vaše pozornosti na neke od piščevih poanti i istine koje Bog želi prenijeti.

Istražite vas uvodi dublje u Božju Riječ pozivanjem da kritički razmislite i objasnite što odlomak govori. Često se nude dodatne informacije koje naglašavaju i pojašnjavaju određene aspekte odlomka te vas se poziva da povežete stvari. Nemojte se brinuti ako odgovori nisu odmah vidljivi.

Katkad ćete morati malo dublje kopati ili uzeti nešto više vremena kako biste razmislili. Bit će vam drago što ste to učinili jer ćete u većoj mjeri ući u Božje svjetlo otkrivenja!

Doživite je namijenjeno tomu da upravo tako i učinite: doživite Božje srce za vas osobno. Pomoći će vam živjeti po Božjoj Riječi primjenjujući je u vašim jedinstvenim životnim okolnostima. Svako pitanje u ovome dijelu osmišljeno je da u vaš svijet uvede Bibliju na svjež, uzbudljiv i primjenjiv način. Po svršetku ovoga dijela znat ćete više o tome kako donositi izbore i odluke koji su ugodni Bogu te kako hodati kroz život jasnim stazama okupanima svjetlom njegova otkrivenja!

Posljednji dio je Podijelite. Božja Riječ nije namijenjena jedino proučavanju ili učenju napamet; namijenjena je dijeljenju s drugim ljudima – i življenjem i govorenjem. Ovaj dio pomaže vam razumjeti kako je čitanje povezano s približavanjem drugim ljudima, obogaćivanjem vašega zajedništva i odnosa s vašim svijetom. Također vam pomaže slušati priče ljudi koji vas okružuju kako biste povezali Isusovu priču s njihovim pričama.

Scroll to Top