POROĐAJNE MUKE – Konferencija i promocija nove knjige

Biblijska proročanstva su uvijek bila interesantna i aktualna. Ljudi su povezivali događaje svog vremena sa biblijskim proročanstvima. Posebno sa onim koja se tiču kraja svijeta i drugog Isusovog dolaska.
Otkako je sam Isus rekao: „Evo, dolazim uskoro“, ove riječi su beskonačno mnogo puta „proricane“ u različitim situacijama. Što više vrijeme odmiče sve češće se čuju crkvama. Mnogo puta su „proroci“ najavljivali datume i utvrdili da je Isusov dolazak tada bio „Na pragu“, a time i kraj svijeta. Ni jedno od njih se do sada nije obistinilo. To izaziva konfuziju i skepticizam u pogledu biblijskih proročanstava. Biblija kaže da će se u posljednja vremena pojaviti podrugljivci… oni će se rugati i govoriti: „Nije li on obećao da će se vratiti? Pa gdje je onda?“ (2. Petrova poslanica 3:3-4)
Gospodin Isus je rekao da nitko osim Oca ne zna dan njegovog povratka, ali i da je moguće pravilno se orijentirati i razumjeti događaje i znakove vremena u kojem živimo. Intenzitet i obim događaja često budu osnova za tumačenje i razumijevanje njegovog značaja u odnosu na proročanstva. Ali važnije od bilo čega drugog za razumijevanje događaja u svijetu jeste vremenski aspekt Božjeg plana sa svijetom. A to je otkriveno u Bibliji.
Svakako se dan njegovog dolaska bliži svakim danom, ali koliko je blizu? Što ako je Mladoženja/Isus zakasnio? (Matej 25:5) Da li su „Vremena sveopće obnove, koju je Bog davno najavio preko svojih svetih proroka“, prije Isusovog dolaska, već prošla? (Djela 3:21) Gdje je mjesto našeg vremena u Božjem planu?

 

 

 

Podijeli na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tema sljedeće propovijedi

Tema: Fokus Propovijeda: Tomislav Zorić Vrijeme: 24. rujna 2023. u 10 sati Uz propovijed, Tomislav Zorić predstavit će i svoj književni prvijenac, knjigu “Pastor” koja

Scroll to Top